Eilen oltiin irskiporukalla Hyvinkäällä Etelän Greyhoud Urheilijoiden järjestämässä RotuRace-juoksutapahtumassa. Irskit olivat tänä vuonna midi-ryhmässä juoksemassa, eli 40-50 senttisten koirien joukossa. Juostava matka oli 80 metriä joko käsiviehettä ajaen tai omistajan huhuillessa maalipaikalta. Matkaan lähdettiin kotoa jo aamuvarhaisella, kun Taro-seniori juoksi puolen päivän aikaan käppänöitten joukkueessa. Kun kisa lakoi puolen päivän aikaan, oli Tessa pakko viedä autoon - se oli kokoajan kahdella jalalla ja huusi kuin tapettava. Ja tähän syyksi riitti se, että se kuuli radalla käytössä olleen moottorivieheen äänen. Käppänäjoukkue teki hienon suorituksen ollen 22. noin 40. joukkueen joukossa.

Irskit paransivat viime vuoden sijoitustaan roimasti - tosin luokkakin oli vaihtunut maksi-koirista midiluokkaan, kun säkärajoja oli talven aikana tarkistettu. RotuRacessa joukkuueen neljän koiran ajoista pudotetaan pois paras ja huonoin ja joukkueen yhteisajan muodostaa siis kaksi keskimmäistä aikaa. Irskit valloittivat 25 joukkueen kisassa sijat 4.-6. Erilaisilla joukkuevalinnoilla irskit olisivat olleet jopa palkintosijoilla. Tessa juoksi ilmeisesti irkeistä kolmanneksi nopeimman ajan, vaikka se tuollainen tirppana onkin.

 106583.jpg

Motivaatio tosin oli kunnossa - mitään muuta se ei nähnyt eikä kuullut kuin vieheen, jonka perässä pingottiin lujaa vauhtia. Tampereelle lähdetään sitten tosissaan ottamaan voittoa Mansen Murre -kisassa syyskuussa. 1.joukkueessa RotuRacen kolme nopeinta - eli pentuesisarukset Renska ja Kerttu sekä Tessa.

Illalla olikin kotona kaksi hyvin hiljaista kaveria - uni on maittanut myös tänään! Tänä aamuna Tessa aloitti kauan odotetun ensimmäisen juoksunsa, joten neidille tulee harrastamiseen muutaman viikon tauko. Harmi sinällään, kun agility on juuri aloitettu ja tokokin alkoi sujua erinomaisesti. No, täytyy harjoitella kotona omissa nurkissa ja sitten heinäkuussa jatkaa ryhmissä. Vilskettä kuitenkin riitti tänään kotona, kaksi vierasta koiraa kävi piipahtamassa siistittävänä. Toinen oli 7.kuukauden ikäinen pentu, jossa tosin ei juuri tehtävää ollut - kaulan Roope Ankka-röyhelöt ja korvat siistittiin ja kynnet leikattiin. Tessan Veeti-veli kävi myös siistimässä nivustaipeensa - Tarolle aikanaan ostettu trimmeri on ollut erinomainen aran nivusalueen siistimiseen myös irskeillä.

Näyttelykesään tuli pieni muutos, kun Tessa ilmoitetaan vielä Karttulan ryhmänäyttelyyn 17.6. Tuona viikonloppuna mennään Kuopioon pentuja katsomaan ja kun kerran näyttely on aivan matkan varrella, poiketaan siellä sitten näyttäytymässä tuomarille. Irskejä tuskin on montaa tulossa, mutta käydään kokeilemassa, mitä Päivi Eerola on Tessasta mieltä.