Keväällä meiltä jäi useampi harjoittelukerta Tessan kanssa väliin - milloin pakkasten, milloin omien työkiireiden takia. Nyt kuitenkin kuukauden aikana ollaan ehditty kuitenkin ehditty taas harjoitella melkein joka viikko. Ensimmäinen kerta tauon jälkeen olil taas lupauksia antava - vaikka kiire oli esteitä suorittamaan, niin neiti malttoi kuitenkin kuunnella ohjeita melkoisen hyvin. Seuraava kerta olikin aivan katastrofi - vain paikalla hyppimistä ja haukkumista, eikä keskittymisestä tullut yhtään mitään. Asiaa ei varmasti auttanut sekään, että itse olin tulossa kipeäksi ja fiilis oli melkoisen väsynyt.

Viimeiset kaksi kertaa ovat olleet taas hyviä harjoittelu kertoja, joten jospa se taas tästä paranisi, kun vain ehditään harjoittelemaan.

Esteet on siis kaikki hallussa - kepit tuottavat suurimmat ongelmat, niitä kun on harjoiteltu kaikista vähiten. Nyt on suunnitelmissa omien keppien teko ja tehoharjoittelu. Tessan mielestä kepit ovat tylsä este, niillä kun ei saa - tai vielä osaa - mennä tuhatta ja sataa. Kontaktiesteet eli A-este, puomi ja keinu ovat todella hauskoja ja putki vielä siihen päälle, niin johan on hauskaa. Ylösmenokontaktit ovat hallussa, niihin en ole juuri kiinnittänyt edes huomiota, kun ne tulevat (toistaiseksi) niin automaattisesti. Tessa on kuitenkin pieni maksikoira, joten sen loikka ei ole mitenkään valtava. Alastulokontaktit on kuitenkin otettu tarkasti ja niille pysähdytään ja rauhoitetaan tilanne. Se myös auttaa, kun harjoitellaan rataa - alastuokontaktit ovat se paikka, jossa koiran saa kunnolla käsiin, ennen kuin matkaa taas jatketaan.

Ensi viikolla päästään taas sitten ulos harjoittelemaan - saa nähdä millaisen lisän se tuo taas harjoitteluun. Suunnitelmissa on ollut myös saada "valmennusta" kokeneemmilta, nopeiden koirien ohjauksesta kokoemusta omaavalta kouluttajalta pineryhmässä. Kunhan vain saataisiin kaikkien aikataulut sopimaan keskenään.