Aikainen kevät mahdollisti aikaisen avauksen mejä-kauteen. Vietimme pääsiäisen mökillä ja tein jäljen yhdellä kulmalla pääsiäissunnuntaina ja ajoimme sen noin 17 tunnin vanhana maanantaina. Jäljestä tuli hieman aiottua lyhyempi, mutta toisaalta se oli ihan hyvä - tästä on helppoa jatkaa kohti vaikeampia jälkiä.

Maasto oli kuivaa kangasmetsää, pohja oli hieman jähmeää, mutta ei varsinaisesti jäässä. Lunta oli paikoitellen hieman, mutta pääosin pohja oli jo avointa. Ensimmäinen osuus oli noin 175 ja toinen 200 metriä. Toiselle kulmalle tullessani merkkinauha loppui ja kulman paikalle tulikin kaato. Tarkoitus oli jatkaa jälkeä vielä parisataa metriä, mutta tällä kertaa jäljen kokonaispituudeksi tuli vajaa 400 metriä.

Ajaessamme jälkeä sää oli aurinkoinen ja lämmin. Tuulta oli hieman ja se painoi hajua ensimmäisellä osuudella sivuun. Tullessamme aloituspaikalle Tessa oli selvästi intoa täynnä ja tiesi, mitä oli edessä. Lähtö oli hieman varovainen, mutta ensimmäisen parinkymmenen metrin jälkeen vauhti reipastui ja hyvä kun perässä pysyttiin. Ensimmäisen osuuden Tessa kulki osin metrin verran jäljen vasemmalla puolella, mutta suoraan jäljen suuntaisesti. Kulmalle tultiin suoraan ja se merkattiin erittäin hyvin haistelemalla. Toiselle osuudelle lähdettäessä Tessa teki pienen tarkistuskierroksen ja jatkoi määrätietoisesti oikeaan suuntaan. Puolessa välissä toista osuutta Tessa teki pienen lenkin (noin 10 metriä) jäljen vasemmalle puolelle, mutta palasi nopeasti takaisin jäljelle. Toinen osuus oli erittäin vauhdikas ja kaadolle tultiin erittäin suoraviivaisesti ja varmasti. Kaatona oli tällä kertaa vain verinen sieni ja muutama makupala. Hirven sorkat jäivät kotiin pakkaseen. Aikaa jäljen ajamiseen meni vain vajaa 7,5 minuttia.

Nyt pitäisi saada lisää rutiinia jälkiin. Ja vaikeustasoa pitäisi nostaa tasaisesti läpi kauden. Treeniporukkaankin on nyt ehkä mahdollisuus päästä ja kaikki neuvot, niksit ja apu otetaan innolla kokeneemmilta vastaan. Jospa päästäisiin tänä vuonna edes yhteen kokeeseen yrittämään sitä toista avoimen luokan ykköstulosta!