Tiistaina 24.4. oli taas harjoitusten vuoro. Ehdin kerrankin lähteä ajoissa töistä ja käyttää koirat kunnon lenkillä ennen treenejä. Ilma oli uskomattoman lämmin - tuntui jo ihan kesältä!

Navetalle meitä ennen treenanneet olivat rakentaneet kunnon radan, josta hieman muokkaamalla saimme meille sopivamman harjoitteluradan. Tessan kanssa taas otimme rataa pätkissa, kun osa meni radan kokonaisuudessaan alusta asti. Olen itse sitä mieltä, että Tessan kanssa on parempi ottaa pieniä, onnistuneita pätkiä, joita voidaan sitten kyllä pidentää, kun suoritusvarmuus lisääntyy.

Kontakteihin olemme tosiaan keskittyneet alusta asti. Sekä alkeiskurssimme vetäjä, Johanna, kuin myös kokeneet irskiharrastajat, Kati ja Mimmu, ovat olleet antamassa neuvoja ja painottaneet tätä kontaktien opettamista. Se onkin ollut toisaalta erinomainen tapa myös rauhoittaa Tessaa harjoituksissa. Nyt kontaktiesteet sujuvat jo vauhdilla, mutta lopussa Tessa jo itsenäisesti hakeutuu istumaan ja odottamaan makupalaa.

Tiistain harjoituksissa törmäsimme taas ongelmaan, joka juontaa tuosta Tessan suunnattomasti innosta kontaktiesteille. Jos radalla on muutama hyppyeste peräkkäin ja heti niiden perään kontaktieste, niin ensimmäisen esteen Tessa malttaa hypätä, mutta toista estettä se ei "näe" vaan ryntää esteen/renkaan ali suoraan kontaktille. Tässä auttaa, että avustaja on seisomassa toisen esteen ja kontaktiesteen välissä, mutta nyt neuvoja kaivattaisiin, kuinka tuosta ongelmasta päästäisiin yli.

Viimeisimmässä Irski-lehdestä silmiini pisti Vipen agilitypalstalta vinkki käyttää lelua harjoituksissa - sitä on koiran helpompi seurata. Vaikka Tessa ei olekaan mikään leluhullu, kokeilin tuota tiistain treeneissä ja esimerkiksi kepeillä ja esteillä Tessa seurasi ohjausta paremmin kuin ennen. Sitä en tiedä oliko syynä lelu vai se, että itse pystyn pitämään käteni kurissa ja oikeassa suunnassa, kun on lelu, jota heiluttaa. Mutta joka tapauksessa tätä jatketaan.

Liekö syynä lämmin keli ja kunnon lenkki ennen treenejä, Tessa tuntui väsähtävän melko nopeasti treeneissä. Se taas näkyi keskittymisen puutteena ja lattian haisteluna, joka olikin melko uusi kokemus Tessan kanssa treeneissä. Treenit lopetettiinkin ajoissa ja hyvään suoritukseen, josta jäi molemmille hyvä maku. Tänään sitten ensimmäistä kertaa ulos treenaamaan pitkästä aikaa. Saa nähä kuinka neiti pysyy hyppysissä...