Tänään oli vuorossa Papun näyttelydebyytti Helsingissä, Kaapelitehtaan epävirallisessa pentunäyttelyssä. Näyttelyn piti olla alunperin jo viikko sitten, mutta valtavan ilmoittautumismäärän takia näyttelyä jouduttiin siirtämään viikolla eteenpäin. Paikalla oli tänään vajaa 1000 5-9 kuukauden ikäistä pentua. Välillä oli ahdasta ja päivälle kertyi mittaa, mutta tulos oli odotettua huomattavasti parempi!

A-pentue täytti puolitoista viikkoa sitten 5 kuukautta, joten Papu aloitti näyttelyuransa heti, kun se vain oli mahdollista iän puolesta. tarkoitus ei ollut alunperin lähteä vielä näin aikaisessa vaiheessa näyttelyyn, mutta kun tuomaritiedoissa ilmoitettiin tuomariksi vehnäterriereitä kennelnimellä Wheatstone kasvattava Karin Bergbom alkoi kova miettiminen, jospa sittenkin... Karin on arvostellut Tessan kertaalleen Voittaja-2006 näyttelyssä, jossa Tessa oli PN2 ja Karin myöskin oli jalostustarkastuksessa arvostelemassa Tessan syksyllä 2005. Molemmilla kerroilla Tessa on saanut erinomaiset arvostelut, joten halusin tietää, mitä Karin Tessan jälkikasvusta pitää.

Suuren koiramäärän takia rotutuomariksi oli vaihtunut flättejä ja ajokoiria kasvattava Kirsi Nieminen, mutta päätimme kuitenkin lähteä hakemaan näyttelykokemusta nuorelle neidille. Papu esiintyikin erinomaisesti, vaikka kehäkäyttyätymistä ei olekaan vielä harjoiteltu. Yksilöarvostelu oli erinomainen ja tuloksena ainoana irskinä oli ROP-pentu.

1353418.jpg
Devilish Avalanche 2.3.2008 (kuva: Koirauutiset)

Jäimme odottelemaan ryhmäkehää, vaikka minkäänlaista menestystä irskeille ei olisikaan luvassa. Papu kuitenkin yllätti ja esiintyi erinomaisesti myös ryhmäkehässä. Esiarvostelussa Karin kehui erityisesti Papun hyvää, karkeaa ja suoraa turkkia. Nuori neiti valittiin terrieriryhmän 7 parhaan joukkoon suureksi yllätyksekseni ja lopulta sijoitettiin ryhmän kolmanneksi. Hieno debyytti juuri 5 kuukautta täyttäneeltä neitokaiselta! Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan seuraavia koitoksia ja myös muiden sisarusten näyttelydebyyttejä!