Alkuvuoteen on melkoisesti mielenkiintoisia astutuksia - katsotaan, kuinka moni astutus onnistuu ja kuinka paljon saadaan uusia pieniä irskejä maailmaan. Tessan sisko, Offe, on astutettu heti tämän vuoden puolella nuorella saksantuontiuroksella Rikulla. Nuoresta iästä huolimatta Riku oli hoitanut astumisen kokeneen konkarin tavoin ja mielenkiinnolla jännitämme seuraavat pari viikkoa, onnistuiko astutus. 

Näin Rikun puolisiskon Maijan kesällä Ypäjällä näyttelyssä ja tykkäsin kovasti tästä sirpakasta nuoresta nartusta, jolla oli saksalaiseen tapaan hyvin tumma pigmentti. Rikulla on sama emä kuin Maijalla, mutta isät ovat täysveljekset kahdesta eri yhdistelmästä. Eli hyvin samanlainen sukutausta. Pigmenttiä löytyy Rikultakin ja eiköhän poitsu nähdä jossain vaiheessa näytelmissäkin tämän vuoden aikana. 

Toinen mielenkiintoinen yhdistelmä on Jackpot-kenneliin odotettava pentue, jossa isänä on Euroopassa erinomaisesti pärjännyt saksalainen uros Darren von der Emsmühle ja emänä Rilius Acca Larentia. Näin Darrenin kesällä Tukholmassa Maailman Voittaja -näyttelyssä, jossa se sijoittui kakkoseksi valioluokassa. Tukholmassa olleista saksalaisista koirista pidin eniten Darrenin pojasta, Horatio vd Emsmühlestä, joka voitti juniori-tittelin. Toivotaan, että siemennys on onnistunut ja päästään keväällä katsomaan pentuja myös Turkuun. Tarkemmat tiedot molemmista pentueista löytyvät piakkoin irskiyhdistyksen sivuilta eli täältä.