Lauantaina nautittiin isolla porukalla kauniista näyttelysäästä Tampereella Kaupin vinttikoiraradalla. Pentunäyttelyyn oli ilmoitettu melkein 450 pentukoiraa - meidän porukkaa oli paikalla 8 irlanninterrieriä omistajineen. Oli taas mukava nähdä kaikkia viime syksyn pentuja ja kuulla niiden kuulumiset ihan kasvokkain. Suuret kiitokset kaikille teille, jotka jaksoitte lähteä mukaan pitkänkin matkan päästä!

Tosiaan koko B-pentue oli paikalla ja tasaista porukkaa tämäkin oli, kuten viime vuonna A-pentuekin. Huntti on jättänyt melkoisesti itseään tähän pentueeseen, suurin osa oli enemmän Hunterin näköisiä kuin Tessan näköisiä. Kaikilla erinomaiset turkit, kuten odotettiinkin. Muutama kaveri oli hieman tukevahkossa kunnossa, mutta kukaan ei ollut onneksi lihava. Tessa on jättänyt vahvasti pienehköä kokoaan sekä A- että B-pentueeseen ja porukka olikin kooltaan hyvin tasaista. Kaikki ovat tällä hetkellä (n. 8 kuukauden isässä) alle 48 senttisiä, eivätkä varmaan enää hirveästi kasva korkeutta. Pojat olivat selvästi tyttöjä isompia, kuten pitääkin - Mila tytöistä suurimpana 47 senttiä, muut 44-46 paikkeilla. Kuvia lisäilen tänne, kunhan niitä ystävällisiltä valokuvaajilta jossain vaiheessa saan.

Terrierit oli tuomaroimassa oli Karin Bergbom, joka on ollut parina viime vuonna myös tekemässä irskien jalostustarkastusta. Kaikki saivat hyvät arvostelut, osa oli enemmän kesken kehityksen kuin toiset ja sekä Boriksella että Sisillä näki selvästi loukkaantumisten vaikutuksen kehitykseen. Varsinkin Boriksella, jonka tosiesta etujalasta huomaa selvästi, että se on ollut paketissa pitkään varpaan murtuman takia. Nyt kuitenkin paljon liikuntaa, kun tassu on kunnossa, niin saadaan tassu ja samalla koko kroppa samaan kuntoon kuin muilla. Kaikki myös esiintyivät hyvin, vaikka taidettiin siellä jollekin tuomari ehdottaa puolen vuoden istumiskieltoa. ;) Arvostelut lisäillään pentujen omille sivuille jossain vaiheessa, jos jotakuta ne kiinnostaa.

Pojista ykköseksi Karin arvioi Masin, joka sai myös KP:n. Karin piti kovasti Boriksesta ja kävi vielä erikseen sanomassa, että kannattaa juoksuttaa poitsua epätasaisessa maastossa, jotta tassu saadaan siitä kuntoutumaan. Tytöissä olikin kaksi eri luokkaa, kun Reppana esiintyi yksinään pikkupennuissa ja B-pentueen kaikki 5 tyttöä isoissa pennuissa. Reppana sai KP:n ja voitti pikkupennut. Isoissa pennuissa ykköseksi kiri syntyessään muita puolet pienempi Tonttu, josta on kehkeytynyt todella viehättävä nuori neitokainen mummon ja isukin seurassa. Tumma pigmentti ja hyvät, tummat luonnonkorvat tekevät ilmeestä kauniin. Toiseksi myöskin KP:n kera tuli Sindi, joka on pennuista kaikista eniten Tessan - ja Must-Be koirien - näköinen. Kolmanneksi sijoittui Sisca ja neljänneksi Sisi. Mila jätettiin ilman sijoitusta, vaikka arvostelu olikin hyvä. Milan korvat olivat melko ikävän näköiset teippien jäljiltä, josta Karin myös mainitsi arvostelussa, vaikkakin todella nätisti. Tytöissä Reea nappasi ykköstilan ja peittosi vielä ROP-kehässä Masinkin. Reppana sai taas todella hienon arvostelun ja varsinkin karvaa kehuttiin paljon, kuten pari viikkoa sitten Hollolassa. Esiintyminen oli myös hyvää, vaikkakin seisomista pitäisi jossain vaiheessa hieman harjoitella.

Kasvattajaryhmässä esiintyivät Masi, Tonttu, Sindi ja Sisca ja ryhmä saikin hvyän arvostelun - tasainen ryhmä, jossa kaikilla hyvät mittasuhteet, ryhdit, liikket ja karvat.

1242588580_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Masi ja Tonttu parikisassa (kuva: Tarja Nordman)

Osa porukasta lähti kohti kotejaan arvostelun päätteeksi, osa jäi odottelemaan isoa kehää. Pari kasvattajaryhmässä olevan koiran omsitajaa lähti muihin tapahtumiin, onneksi koirat saivat jäädä paikalle loppuun asti. Nopeasti aika vierähti jutellessa ja aurinkoa ottaessa - kiitokset myös juttuseurasta naapurikehän chowchow-porukalle. :) Ja kiitokset kuvistakin! Isoon kehään menivät siis Reppana ja kasvattajaryhmä, lisäksi hauskuutimme Tontun ja Masin kanssa parikilpailussa ja Siia kävi Sindin kanssa koira ja lapsi-kehässä. Reppana jatkoi hienoja suorituksiaan ja sijoittui terieriryhmässä neljänneksi.

1242588865_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Reea Reppana (kuva: Tarja Nordman)

Kasvattajakehässä olikin vilskettä, kun ryhmiä oli mukana varmaankin parikymmentä. Yllätys olikin suuri, kun saimme kutsun neljän parhaan joukkoon ja lopulta sijoituksen BIS2-ryhmäksi! Afgaaniryhmä voitti, kolmanneksi sijoittui unkarin vinttikoirat ja neljäntenä bokserit.


1242588854_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kasvattaryhmässä vasemmalta Masi, Sindi, Sisca ja Tonttu (kuva: Tarja Norman)

Kiitokset vielä kaikille teille, kun jaksoitte tulla Tampereelle koirienne kanssa - ja Tiinalle, joka tuli paikalle ilman koiraa!