FIN Devilish C-pennut tulivat viikko sitten 12 viikon ikään ja oli siis ekan rokotuksen aika. Tänään tuli sama 12 viikkoa täyteen Riesalle, joka kävi myöskin piikillä. Pennut ovat kasvaneet tasaiseen tahtiin, kaikilla painot viiden kilon päälle, Kallu suurimpana jo lähemmäs 7 kiloa. Korvat ovat nousseet kaikilla ylös, muutamalla on jouduttu laittamaan myös liimaan, kun ovat nousseet jo turhankin paljon. Itse olen tästä korvien liimaamisesta sitä mieltä, että jos korvia ei tarvitse liimata, ne saavat olla luomuna. Jos korvat alkavat harottaa, ne pistetään liimaan ja katsotaan taas liimauksen jälkeen, miltä korvat näyttävät ja onko liimaukselle tarvetta. Lola nosti korvansa keskelle otsaa jo 10 viikkoisena ja ne laitettiin heti liimaan. Kiitokset Mimmulle liimausavusta! Kallulla ja Caprilla on korvat hieman helikopteroineet ja ne on pistetty liimaan. Pahasti nekään eivät ole  ole harittaneet, joten toivotaan, että päästään niidenkin kanssa vähällä liimauksella. Tilli ja Irma ovat toisaiseksi saaneet pitää korvat luomuina, Irmalla korvat nousivat viimeisimpänä ja näyttävätkin tällä hetkellä todella hienoilta.

Riesa riehuu täällä kotona ja Reealla alkaa uutuuden viehätys pientä riiviötä kohtaa haihtua - perskules kun on kokoajan pomppimassa päälle. Tessa hyväksyy pikkukaverin jo laumaan mukaan, vaikkakin pitäähän pienelle näyttää kaapin paikka, jos se meinaa nenille hyppiä. Ulkona menee loistavasti ja Tessa on jopa alentunut leikkimään Riesan kanssa. Ulkona Riesa saa myös hyppiä päälle ilman, että siitä komennetaan, sisällä asia onkin toinen. Painoa oli tänään rokotuksilla tasan 12 viikon iässä 5,55 kg, kun isommat tytöt olivat harvinaisen tasaiset painoiltaan - Tessa 13,7 kgja Reea 13,65 kg. Riesan kanssa ollaan myös harjoiteltu ulkona kontaktin ottamista, mikä onnistuukin, jos mitään kiinnostavampaa ei ole näköpiirissä. Sisällä ollaan harjoiteltu pöydällä seisomista ja muutenkin käsittelyä - neiti kun on sitä mieltä, että mua ei sitten pidetä kiinni, jos mua ei itseäni huvita. Ja jos ei huvita, sen kyllä kuulee... Korvat edelleen hyvin, pentukarvaa on napsittu pois ja väritys on omiin silmiin tutumpi kuin se mustanpuhuva väri. Karvaa on enemmän kuin aikaisemmilla tuossa iässä, laadultaa kuitenkin ihanan karkeaa. Katsotaan, millaiseksi se tuosta kehittyy.

ENG Devilish C-puppies turned 12 veeks last week and got their first vaccinations and today Riesa had her first vaccination. Puppies have been growing nicely, all of them weighed over 5 kilos, Kallu being biggest with almost 7 kilos! All puppies have lifted their ears and few ears have already been glued. I personally think that ears will be glued only if necessary. Lola lifted her ears first - and straight on top of the forehead and they were glued. Thanks Mimmu for your help! Kallu and Capri have been glued once, hopefully there won't be need to reglue them later. Tilli and Irma are still unglued - both are looking good and hopefully they will stay that way!

Riesa is rampaging here at home - Reea has lost interest on puppy who is all over the place all the time with those nasty and sharp little teeth! Tessa has considering the puppy a part of the pack, eventhough she needs to be reminded of her place  every now and then. Outside Tessa has even played with the puppy and Riesa can even jump on Tessa without being punished. She weihed 5,55 kilos today at the vets. Older girls weiged also and were almost the same weight - Tessa 13,7 kg and Reea 13,65 kg. We've practised taking eye contact with Riesa outside and that works quite well if there is nothing more interesting on sight. Inside she has been on the table regularly learning to be handled - she is not that keen on being hold and will let everybody know that! Ears are still looking good, I've taken the dark puppyhair out and she looks nice and red at the moment. Coat seems to be harsh and there's lots of it!

Tässä kuvia savolaisten pentutapaamisesta viikko sitten ja Tillistä ja Irmasta myös poseeraukset. Riesa-pellestä kuvia joskus...


Mamma kauhukolmikon kanssa - Mom with the troubletrio! (photo: Jaanan Auvinen)


Capri & Lola, Kallu alimmaisena/lowest. (photo: Jaana Auvinen)


Lola näyttää veljelle kaapin paikan! Lola telling her brother who's the boss! (photo: J.Auvinen)


Tilli 11 viikkoa / weeks (photo: Tillin tiimi)


Irma 13 viikkoa/weeks (photo: Kasper Nyman)