Pitkä aika on taas vierähtänyt siitä, kun ehdin raapustaa muutaman sanasen Tessan kuulumisista tänne. Tokokurssi alkaa olla lopuillaan, enää muutama harjoituskerta jäljellä. Paljon on saatu aikaan, mutta saa nähdä kuinka ahkeraa harjoittelu on, kun kurssi loppuu. Agilityssä ollaan käyty nyt kaksi kertaa ja tämä laji sopii Tessalle kuin nenä päähän! Huuto alkaa heti, kun pääsemme koulutuskentälle.Tarkemmin agilityharjoituksista omalla sivullaan. Muutamaa muutakin uutta lajia on kokeiltu ja molemmat tuntuivat olevan Tessalle mieluisia harrastuksia. Vinttikoiraradalla neidille ei juuri tarvinnut antaa neuvoja - neiti lähti kuin ammuttu vieheen perään. Vielä ei kunto kestä koko kierroksen juoksemista, mutta eiköhän loppukesästä mennä vieheen perässä pidempään. Viime viikonloppuna käytiin kokeilemassa Vammalassa verijäljen ajamista ja hyvinhän tuntui sekin sujuvan. Ohjeeksi tuli varmuuden hankkiminen useilla toistoilla ja alkuun helpohkoilla, 300-400 metrin jäljillä. Puolentoista, kahden viikon välein on nyt tarkoitus tehdä jälkeä vaihtelevissa maastoissa ja pikkuhiljaa nostaa vaikeustasoa avoimen luokan jäljen tasolle syksyyn mennessä. Tärkeintä on, että neidin jäljestyksen tarkkuus säilyy nopeuden kasvaessa hieman ja ennen kaikkea kiinnostus koko hommaan saadaan pidettyä korkealla tasolla!

Harrastuksia alkaa olla melkoisesti ja neidin keskittyminen on parantunut huimasti ihan muutamien viikkojen ja harjoitusten aikana! Nyt täytyy vain seurata tarkasti, ettei kyllästyminen ja väsymys iske koiraan. Harjoituksista täytyy yrittää tehdä tarpeeksi hauskoja, jotta kiinnostus ja iloisuus säilyy ennallaan. Harrastusten lomassa tietysti käydään rentouttavilla ja kuntoa kohottavilla metsälenkeillä, joilla Tessa saa temmeltää vapaasti - yleensä vielä parhaan kaverinsa, eli veljensä kanssa! Tämä parivaljakko on uskomattomasti hioutunut yhteen vuoden kuluessa - on hauska katsella kuinka nämä kaksi selvästi nauttivat toistensa seurasta. Isommassakin koiraporukassa nämä kaksi viihtyvät keskenään omien juttujen parissa.

Reilun viikon päästä on rodun erikoisnäyttely Vihdissä, jossa paikalla melkein 50 irskiä. Tuomari tulee Saksasta arvostelemaan irskit ja glennit, joiden näyttely on heti irskien näyttelyn perään. Erkkarin jälkeen Tessalla on pitkä näyttelytauko edessä - syksyllä onkin sitten useampi näyttely suunnitelmissa alkaen Sawo Show:n kv-näyttelyistä elokuun alkupuolella. Samalla mennään Kuopioon moikkaamaan Tessan äityliä ja mummoa sekä sisaruksia, joita on myös tulossa paikalle muutamia. Alkuvuodesta suunniteltiin porukalla näyttelymatkaa Viron voittajanäyttelyyn elokuun loppupuolella, mutta se jätetään tänä vuonna väliin. Ensi vuonna sitten, kun koirat on jo (toivottavasti!) aikuisia, käydään varmaan muutamissa naapurimaiden näyttelyissä, jos siltä tuntuu.