Tänään oltiin pitkästä aikaa Tessan kanssa agilitytreeneissä. Aloitettiin TamSKin vapaaharjoituksista ja suhteellisen rauhallisesti. Aamulla tehtiin pitkä remmilenkki, jotta suurimmat höyryt olisivat pihalla. Into oli silti melkoinen, kun päästiin iltapäivällä Navetan pihalle ja Tessa tajusi missä ollaan.  Lämmittelylemkillä ei rouva meinannut pysyä nahoissaan, sen verran mieli teki agiliitämään.

Pakkanen oli pelottanut muutamat jäämään pois reeneistä ja paikalla oli lopulta vain 5 koirakkoa. Parempi tietysti meille. Mukana oli kolme medi ja kaksi maksikoirakkoa. Alkuun tehtiin parissa ryhmässä yksittäisiä esteitä. Tessan kanssa otettiin ensin remmissä keinua, joka meni kuten ennenkin eli varsin hyvin. Melkoisesti Tessa hidastaa puolessa välissä ja tulee melko varovaisesti kohti kontaktia ja odottaa hyvin keinun putoamista. Kepit menivät uskomattoman hyvin - heti ekalla kerralla koko keppirivistö ilman virheitä. Nyt tarvitsee vain ruveta treenaamaan lähetyksiä hieman kauempaa ja varmuutta tuohon keppien suorittamiseen. Ja tietysti vauhtia pitää hakea tuohon suorittamiseen.

Myös A ja puomi menivät hyvin - alastulokontaktin harjoittellu viime vuonna on sisäistynyt hyvin tauon aikana ja kontaktit tulivat erinomaisesti yhtä A:n suoritusta lukuunottamatta myös radalla. Renkaan suorittaminen oli suurin ongelmakohta tänään - ekalla kerralla Tessa melkein törmäsi renkaan yläreunaan, kun rengas oli matalammalla medikorkeudella. Eikähän tuokin parane, kun päästään tekemään toistoja. Esteet pidettiin muutenkin todella alhaalla, minikorkeuksilla ettei turhaan revitellä pakkasella. Lopussa menimme pienen radanpätkän, joka meni yllättävän hyvin jo ensimmäisellä kerralla. A:n kontakti oli olematon ja putken suusta Tessa lukitsi esteen ennen kuin ehdin kissaa tai muutakaan sanoa. Toisella kerralla päästiin oikealle esteelle putken jälkeen. Radalla yksi välistä veto, joka sekin meni hyvin, mutta sen jälkeinen nopea käännös ei auennut Tessalle vaan se pyörähti aina väärin päin. Turhaan ei jääty sitä tankkaamaan - tauko on ollut sen verran pitkä, että ei voi vaatia liian vaikeita asioita tai onnistutaan turhauttamaan koko koira. Helpotettiin hieman ja välistä veto onnistui loistavasti. Jätettiin kokonaan tuohon onnistuneeseen pieneen radan pätkään ja lähdettiin jäähdyttelylenkille. Maanantaina aloitetaan Aaltosen Marian kurssilla, joten agiliitoa on tiedossa tästä eteenpäin parikin kertaa viikossa.

Erinomainen fiilis jäi tuosta treenistä - kyllä me vielä tänä vuonna päästään kilpailemisenkin makuun!Hymy Nyt rouva vetelee hirsiä erittäin rauhallisena - harvinainen olotila nykyään...