FIN Viime viikonloppu kierrettiin Baltiassa autokaravaanissa parin näyttelyn verran. Matkassa oli mukana 3 autokuntaa - 6 ihmistä ja 8 koiraa. Ärjyyn oli pakattu mukaan Reppana ja Mila, joka oli saapunut jo edellisenä iltana. Aamulenkin jälkeen Tessa jäi kotiin odottelemaan hoitajaa ja minä pakkasin auton pikkulikkojen kanssa ja suuntasin  Ärjyn nokan kohti Valkea-koskea.  Matkaan startattiin hyvinkin kylmissä olosuhteissa - perjantaiaamuna mittari näytti 30 astetta pakkasta. Valkeakoskelta napattiin matkaan Tuija ja Siiri, hurmaava bouvier-neitokainen ja iso kasa tavaraa - vain sininen reppu jäi matkasta. Tässä vaiheessa autokolonna kasvoi parilla autolla ja matka jatkui kohti Länsisatamaa. Päivälaivalla mentiin jäisen meren yli ja aloitettiin viikonlopun ajourakka. Hieman ennen Pärnuä pysähdyttiin syömään, tankkaamaan ja ulkoiluttamaan koirat ja siitä sitten jatkettiinkin suoraan Valmieraan Latviaan.

Valmierassa majapaikka oli loistavalla paikalla näyttelypaikkaan nähden - aamulla ei tarvinnut kuin kävellä tien yli ja oltiin näyttelyhallin ovella. Hallissa oli suhteellisen väljää, kun leiriydyimme hieman sivummalle. Westiet aloittivat päivän ja muutama luokkasijoitus sieltä napsahti. Irskit pyörähtivät Lyudmila Nikitinan kehässä ja Reppanalle ROP-titteli ja Milalle PN2 ja Latvian serti. Arvostelut olivat molemmilla tytöillä suhteellisen pitkät, mutta venäjäksi joten ei tietoa mitä niistä sanottiin. Häppi meni kehään heti tyttöjen jälkeen ja haki itselleen ROP-sijoituksen kovassa seurassa. Siiri-bouvier juoksi toisen bouvierin ohi omassa kehässään, mutta molemmille vain kakkonen. Päivä venähti odotettua pidemmäksi, kun päätettiin jäädä ryhmiin. Häppi hurmasi Mirja Lapanjan ja marssi hienoon ryhmävoittoon. Aikataulu petti siis ja matka kohti Liettuaa alkoi vasta puoli kahdeksan aikaan illalla. Panevezysissä, Liettuassa oltiin noin 11:sta aikaan illalla ja mietittiin, saadaanko enää hotellista ruokaa. Keittiö oli jo mennyt kiinni, mutta respan tyttö lupasi valmistaa jotain meille sillä aikaa, kun kannamme tavarat autoista ja käytämme koirat ulkona. Puolessa tunnissa oli valmistettu oikein maukas kana-ateria salaatteineen ja tarjoilu pelasi muutenkin hienosti, joten ei valittamista hotellin suhteen. Siiri ja Tuija majoittuivat meidän kanssa samassa huoneessa ja kaikki tulivat erinomaisesti toimeen keskenään. Kuvia päättömästä irskistä tulossa jossain vaiheessa...

Sunnuntaina vuorossa siis kaikkien rotujen näyttely, josta oli tarkoitus startata kohti Pärnuä heti viimeisen koiran pyörähdettyä kehässä hieman kahden jälkeen. Puolalainen tuomari, joka arvosteli irksi ja westiet, oli jokseenkin hakoteillä aikataulun suhteen ja lopulta kehä taisi olla melkein kolmisen tuntia myöhässä. Kettuterrierit ja bouvier ehtivät pyörähtää omissa kehissään ensin - Häppille toinen ROP viikonlopulta, Rompulle valioluokan voitto ja Liettuan serti ja  Siirille koko potti ROP ja N-serteineen. Irskit pyörähtelivät hitaasti puolalaisen edessä ja herra mietti sijoitusta piiiitkään. Lopulta järjestys sama kuin edellisenä päivänä ja Reppanalle siis ROP ja N-serti, Milalle avoimen luokan voitto ja luokkaserti. Westiet jäivät tällä kertaa ilman sijoituksia ja paikalta liuettiin heti, kun se vain oli mahdollista. Automatka Pärnuun sujui edellisten etappien tapaan kälättämällä, kiitosta vaan Tuijalle, että pidit hereillä!

Maanantaina ei ollut kiirettä, vain ajomatka Tallinnaan, hieman shoppailua ja laivalla takaisin kotimaahan. Koukkaus Valkeakosken kautta jättämässä matkaseuralaiset ja osa tavaroista ja sitten Tampereelle viemään Mila ja hakemaan Tessa kotiin. Kun olin kotona hieman ennen kymmentä, oli olo aika väsynyt mutta tyytyväinen. Kiitokset Sundströmin klaanille ja Tuijalle erittäin rattoisasta matkaseurasta! Seuraavaa matkaa ja sen kuuluisan sinisen repun tapaamista odotellessa...!

ENG I spent the weekend touring Baltic countries with friends and dogs. On Saturday we had an all breed national dog show in Valmiera Latvia. Reea was BOB and Mila 2nd best bitch wit CAC under Lyudmila Nikitina from Russia. Our travelling companion Happy the Wire Fox terrier was BOB under the same judge and later on marched to the first place in the terrier group under airedaleterrier breeder Mirja Lapanja.

On Sunday was also an all breed national show, but this time in Panevezys, Lithuania. The girls were placed in the same order and Reea finished her Lithuanian and Baltic ch titles being BOB. Happy was again BOB on this show just like bouviergirl Siiri. Back home on Monday evening around 10 pm - tired but happy! Thanks for a great and hilarious trip and company for the Sundström clan and Tuija. Waiting for the next trip...!