Tämän blogin päivittäminen on jäänyt kesän jälkeen melkeinpä täysin. Kiirettä on pitänyt sekä töissä että kotona koirien kanssa harrastaessa. Näyttelyarvostelut ja mejäarvostelu on päivitetty suhteellisen säännöllisesti, toivottavasti myös noista harrastuksista ehtii kirjoittamaan ensi vuoden aikana hieman useammin.

Tessa on menestynyt näyttelyissä erinomaisesti koko vuoden. Näyttelyitä kertyi tänä vuonna kaikkiaan 11, joista yksi oli Poznanin Maailman Voittaja -näyttely Puolassa. Tulokseksi kotimaisista näyttelyistä kertyi 9 x ERI, 7 x SERT, 1 CACIB ja 3 varaCACIBia, joista yksi vahvistettaneen CACIBiksi. Ja Puolasta oli tuomisena erinomainen arvostelu, nuorten luokan voitto sekä Puolan serti, joka jaettiin jokaiselle luokkavoittajalle poikkeuksellisesti Maailman Voittajanäyttelyn takia. Tessalle Puolan sertistä ei mitään iloa ole, koska valio-titteliä Tessalla ei ollut MV-näyttelyn aikaan - kaikki valiot valioituivat yhdellä sertillä Puolan valioksi, kun valioitumiseen tarvitaan Puolassa normaalisti 3 sertiä. Ensi vuodelle on suunnitelmissa muutamat näyttelyt kotimaassa, jos vaikka se valioitumiseen tarvittava serti napsahtaisi neidille jossain vaiheessa. Muutama ulkomaalainen näyttelykin on alustavasti katsottu kalenteriin, katsotaan kuinka maailmalle ehditään vuoden mittaan.

Mejä-kokeeseenkin ehdimme syksyllä, kun Suomen Irlanninterrierit ry järjesti oman kokeen Hyvinkäällä syyskuussa. Toukokuinen harjoitusmatka Vammalaan kokeneempien mejä-harrastajien luokse antoi kuitenkin sen verran uskoa koiraan, että uskalsimme lähteä kokeilemaan kesän hyvin menneiden harjoitusten jälkeen kokeeseen. Ja hienostihan tuo koekin meni, ohjaajan hämmästykseksi tuloksena oli avoimesta luokasta 45 pistettä, 1-tulos ja kokeen voitto. Kokenut mejä-tuomari Seppo Markelin kiitteli erinomaisiksi sekä kokeen järjestelyjä että koirien, jotka olivat yhtä lukuunottamatta ensikertalaisia, tulostasoa. Ensi vuonna jatketaan harjoituksia ja yritetään päästä kokeisiin tavoitteena se toinen avoimen luokan 1-tulos voittajaluokkaan pääsemiseksi.

Muihin suunnitelmiin vuodelle 2007 kuuluu mm. silmäpeilaukset, polvi-, lonkka- ja kyynärtutkimukset sekä kystinuria-testi mahdollista jalostuskäyttöä silmällä pitäen. Ja jossain välissä yritetään päästä myös luonnetestiin. Tessa emä, Must-Be Lavendel eli Fauna, on yksi 12  luonnetestatusta (lähde KoiraNet) irskistä. Fauna on myös yksi harvoista lonkkakuvatuista ja silmätutkituista irskeistä, samoin kuin emänsä Must-Be Flawless. Toivotaan, että Tessan tutkimustulokset ovat yhtä hyviä kuin mammalla ja mummolla ovat olleet.

Tokoilu on jäänyt kevään ja alkukesän kurssin jälkeen melkoisen vähälle harjoittelulle ohjaajan lasikuudesta johtuen. Agilityä sen sijaan ollaan käyte treenaamassa säännöllisesti kerran viikossa Tampereen Seudun Koirakerhon harjoituksissa. Tessalla on intoa joka kerta hieman liiaksikin. Omatoiminen esteiden - lähinnä kontaktiesteiden sekä putken ja pussin - suorittaminen on Tessan mielestä enemmän kuin hauskaa. Suurimman innon purkauduttua neiti malttaa jopa kuunnella ohjaajan toiveita esteiden suoritusjärjestyksestä. Virallisiin kilpailuihin tai edes möllikisoihin ei taida tällä parivaljakolla olla asiaa vielä hetkeen aikaan.

Nyt kuitenkin nautitaan joulusta ja muutamasta vapaapäivästä työkiireiden lomassa. Ensi vuonna sitten uudet kujeet!

309979.jpg