Alkuvuosi on vietetty tiiviisti töissä eikä muuta ole juuri ehdittykään tehdä. Koirat alkavat hyppiä molemmat seinille, kun eivät pääse kunnolla lenkille ja harrastuksiin purkamaan energiaansa. Aaltosen Marian agilitykurssikin alkoi maanantaina, mutta eihän me oltu mukana, kun meikäläinen puursi töissä. No, ensi maanantaina sitten aloitetaan harjoittelu oikein tosissaan. Marin kyselemä agidebyytti on toivottavasti tulossa tässä kevään aikana - katsotaan miten harjoitukset ja möllikisat lähtevät käyntiin.

Viime vuosi meni nopeasti ja sinne mahtui hienoja hetkiä paljon enemmän kuin niitä huonoja. A-pennut aloittivat näyttelyuransa loistavasti - paljon paremin kuin kukaan osasi odottaa. Ja hyvinhän tuo alkoi tämänkin vuosi A-pentueen osalta. Tälle vuodelle on jonkin verran suunnitelmia näyttelyiden osalle - A-pennut pyörähtelevät muutamaan kertaan toivottavasti näytelmissä ja kesällä kehiin astuvat toivottavasti myös B-pennut  Tampereen pentunäyttelyyn toukokuussa yritetään saada myös tänä vuonna melkoinen määrä irskejä. Muutama ulkomaanreissukin on suunnitelmissa sekä vanhempien että nuorempienkin koirien kanssa.

Muuten tarkoituksena on keskittyä enemmän harrastuksiin - lähinnä Tessan kanssa mejään ja agilityyn. Mejässä toivottavasti saadaan useampi startti kesän aikana ja toivottavasti muutama hyvä tuloskin aikaiseksi. Irskien oma koe kesäkuun alussa Multialla vaatii jonkin verran ennakkovalmisteluja - tänä vuonna tuomareita on kolme kappaletta ja muutama uusi jälki on käveltävä läpi ennen koetta. Mutta eiköhän tuokin saada hyvin hoidettua, kunhan lumet keväällä - jos niitä vielä tulee - sulavat metsästä.

Kasvatuspuolella tänä vuonna pidetään luovaa taukoa, kun Tessa keskittyy harrastuksiin ja nuoret koirat kasvavat rauhassa. Suunnitelmia tehdään jo vuodelle 2010 ja mietitään mahdollisia yhdistelmiä. Samalla seuraillaan tutuille syntyviä pentueita - niitä onkin suunnitelmissa useampaan paikkaan ja useammalle nartulle tänä vuonna. Vuosi 2008 olikin erinomainen uusien suhteiden luomisessa ja suuri kiitos pitää antaa kokeneemmille pitkän linjan kasvattajille, jotka ovat auliista antaneet neuvojaan ja mielipiteitään aloittavalle kasvattajalle. Alkaneen vuoden aikana onkin tarkoitus syventää yhteistyötä muutamien kasvattajien kanssa. Melko yllättäviä ja mielenkiintoisia ehdotuksia ja yhteistyökuvioita on suunnitteilla - katsotaan, mitkä niistä lopulta toteutuvat.